Profiteer hier van hoge kortingen op sierbestrating!

Tuintegels 50x50

Koop bij Buitenbart tuintegels van 50 bij 50 cm eenvoudig online. Deze tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Zo vind je bij ons altijd de tegel die het beste bij jou past. Wil je meer weten over de tegels? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag. Of kom langs in een van onze showtuinen om de tegels te bezichtigen.

Tuintegel Berlijn 50x50x4cm Antraciet

Tuintegel Berlijn 50x50x4cm Antraciet Geïmpregneerd  De Tuintegel Berlijn in de zeer populaire maa.....

21,50
Basic Design 50x50x5cm Antraciet Strak

Betontegel 50x50 Antraciet StrakDeze strakke betontegel, in de maat 50x50, is een tegel uit de betaa.....

22,95
Betontegel 50x50x5cm Antraciet Met Facet

Betontegel 50x50 Antraciet met facetDeze betontegel met facet, in de maat 50x50, is een tegel uit de.....

22,95
60Plus Soft Comfort Grezzo 50x50x4cm

60Plus Soft Comfort Grezzo 50x50x4cm Geef je tuin een natuurlijke en unieke uitstraling met de 60Plu.....

33,95
60Plus Soft Comfort Grijs/Zwart 50x50x4cm

60Plus Soft Comfort Grijs/Zwart 50x50x4cm Leg de tuin aan met de 60Plus Soft Comfort Grijs/Zwart 50x.....

33,95
60Plus Soft Comfort Ivory 50x50x4 cm

60Plus Soft Comfort Ivory 50x50x4cm Geef je tuin een warme uitstraling met de 60Plus Soft Comfort Iv.....

33,95
60Plus Soft Comfort Nero 50x50x4cm

60Plus Soft Comfort Nero 50x50x4cm De 60Plus Soft Comfort Nero 50x50x4cm is geschikt voor grote en k.....

30,50
Betontegel 50x50x5cm Grijs

Specificaties Formaat: 50x50x5 Kleur: Grijs Afwerking: Strak afgewerkt, met een facet Bestelhoev.....

17,50
Geïmpregneerde Betontegel 50x50x4cm Berlijn

Betontegel 50x50x4cm Antraciet Geïmpregneerd De Tuintegel Berlijn in de populaire maat 50x50 is ee.....

21,50
GeoColor 3.0 Tops Dusk Black 50x50x4cm

GeoColor 3.0 50x50 tegels Dusk BlackEen robuust terras met basic look, zónder dat deze ruw aanvoelt?.....

46,21
GeoColor 3.0 Tops Graphite Roast 50x50x4cm

GeoColor 3.0 50x50 tegels Graphite RoastEen robuust terras met basic look, zónder dat deze ruw aanvo.....

46,21
GeoColor 3.0 Tops Lakeland Grey 50x50x4cm

GeoColor 3.0 50x50 tegels Lakeland GreyEen robuust terras met basic look, zónder dat deze ruw aanvoe.....

46,21
GeoStretto plus Tops Cannobio 50x50x4cm

GeoStretto Plus Tops Cannobio 50x50x4cm Ga voor authentiek met de GeoStretto Plus Tops Cannobio 50x5.....

46,84
GeoStretto plus Tops Milano 50x50x4cm

GeoStretto Plus Tops Milano 50x50x4cm Geef je tuin een klassieke uitstraling met de GeoStretto Plus .....

46,84
GeoStretto plus Tops Roma 50x50x4cm

GeoStretto Plus Tops Roma 50x50x4cm Leg je tuin aan met de GeoStretto Plus Tops Roma 50x50x4cm tuint.....

46,84
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 32

Tuintegels 50x50

Onze tuintegels van 50x50cm zijn vervaardigd uit beton, een kunstmatig steenachtig materiaal. Beton is een mengsel van water en cement waar grind of zand aan wordt toegevoegd. Het mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten, waarna het volledig uithardt. Het resultaat is een duurzame en sterke tuintegel van beton. Het materiaal heeft verschillende voordelen, maar ook een paar nadelen. Welke dit precies zijn lees je hieronder.

Voordelen tuintegels van beton

Met het formaat heb je al een groot voordeel. Tuintegels van 50x50 zijn namelijk geschikt voor zowel grote als kleine oppervlaktes. Ook is het met dit formaat eenvoudig berekenen hoeveel tegels je nodig hebt. Daarnaast heeft beton nog een aantal andere voordelen. Ten eerste de open structuur van het materiaal, waardoor vocht goed wordt opgenomen. Hierdoor zullen de tegels niet lang nat blijven na een regenbui. Ook zijn tuintegels van beton goedkoper in de aanschaf. Dit komt mede door de verwerking, want je hebt geen speciale ondergrond nodig. Hierdoor kan je flink besparen op de kosten.

Nadelen tuintegels van beton

Om een goede keuze te maken is het ook goed om de nadelen te weten. Tuintegels van beton hebben namelijk ook minder leuke eigenschappen. Zoals eerder genoemd heeft beton een open structuur, waardoor vocht wordt opgenomen. Dit heeft als gevolg dat groene aanslag en ander vuil dieper in de tegel trekken. Hierdoor ben je meer tijd kwijt aan onderhoud. Zijn je tuintegels groen geworden? Dan kan je dit met algenverwijderaar eenvoudig oplossen. Een ander nadeel van beton is de krasgevoeligheid. De tegels raken sneller beschadigd dan bijvoorbeeld keramische tegels. Schuif je met meubilair over je terras, dan zal je dit direct in de tegels terugzien.

Kalkuitbloei tuintegels 50x50

Bij het maken van betonnen tuintegels is water nodig. Dit zorgt in combinatie met cement voor een bepaalde chemische reactie. Deze reactie is nodig voor de ontwikkeling van beton. Het nadeel hiervan is dat er witte uitslag op de tegels kan ontstaan. Hoewel dit vrijwel niet tijdens het productieproces gebeurt, komt dit vaak wel voor door weersinvloeden. Daarom komt dit juist voor wanneer de tegels lange tijd opgeslagen liggen of al gelegd zijn.

Tuintegels in verschillende afwerkingen

Tuintegels van 50x50 worden op verschillende manieren afgewerkt. De betonnen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waarvan basis beton het goedkoopste is. Dit komt omdat de basis tegels niet zijn behandeld. Een behandeling zorgt ervoor dat de tegel beter bestand is tegen vuil en beschadiging. Dit kan op twee manieren, namelijk voorzien van een coating en impregneren. Is de tuintegel voorzien van een coating, dan is de bovenlaag dichter gemaakt. Dit zorgt ervoor dat vlekken niet meteen in de tegel trekken, maar op het oppervlak blijven. Daardoor krijg je de tegels makkelijker schoon. Met impregneren wordt de tegel doordrenkt door een andere stof. Deze stof zorgt ervoor dat de tegel in het geheel bestand is tegen vuil zoals groene aanslag. Zo blijft de kleur langer voor en heb je minder last van algengroei.

Dikte tuintegels

Tuintegels 50x50 van beton zijn verkrijgbaar in de diktes 4cm en 5cm. Beide diktes maken de tegels geschikt voor de aanleg van de tuin, een terras, een looppad of zelfs een terras. Wat je ook bedenkt, met de tegels van Buitenbart kan het allemaal. Wil je een tegel voor de oprit? Dan hebben wij ook hier een oplossing voor. Wij hebben namelijk een aantal oprit tegels in ons assortiment opgenomen, zodat je ook deze kunt voorzien van prachtige bestrating.

Tuintegels in de mooiste kleuren

Onze betonnen tuintegels zijn in verschillende kleuren leverbaar. Ben je op zoek naar een tegel met een luxe uitstraling, dan is een antraciet tegel een goede oplossing. Liever een klassieke tuin? Bekijk dan eens de tuintegel 50x50x5 grijs. Wil je iets totaal anders? Ga dan voor een roodbruine tegel of de Pavimento Mitilo. Kortom: wat je idee ook is, bij Buitenbart kan je altijd terecht.

Voordelige tuintegels

Koop bij Buitenbart tuintegels voor de beste prijs. Wij bieden al onze producten aan voor internetprijzen. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Daarnaast heb je gegarandeerd tegels en ander tuinmateriaal van topkwaliteit. Alles is namelijk van a-kwaliteit. Wij willen geen producten verkopen waar wij zelf niet achter staan, daarom zijn er geen b keuze producten in ons assortiment opgenomen.

Hoe verwijder je kalkuitbloei?

Dit kan je niet zomaar verwijderen zonder de tuintegel 50x50 aan te tasten. Het beste wat je kunt doen is simpelweg wachten. Na verloop van tijd zal de witte uitslag vanzelf weg gaan. Wil je hier niet op wachten? Dan is er ook de optie om kalkuitbloei verwijderaar te gebruiken, Deze is ook bij ons gemakkelijk online te bestellen. Let wel op dat hiermee alleen de toplaag kalkvrij wordt gemaakt. Hierdoor heb je geen garantie dat de witte uitslag niet meer zichtbaar is. Ook kan hiermee kalkuitbloei niet worden voorkomen.

Wat wordt bedoeld met facet?

Een aantal van onze tegels zijn voorzien van een facet of juist niet. Maar wat wordt hier nou eigenlijk mee bedoeld. Deze term heeft te maken met de afwerking van de randen van de tegel. Een tegel zonder facet heeft randen die recht zijn afgewerkt. Bij een tegel met facet zijn de randen schuin afgewerkt. Bij deze tegels zullen oneffenheden in de bestrating optisch minder opvallen.

Hoe zwaar is een tuintegel?

Dit is afhankelijk van het materiaal, formaat en de dikte van de tegel. Zoals eerder genoemd zijn onze tegels van beton gemaakt. Daarnaast zijn alle tegels van deze pagina 50x50cm. Dan is alleen nog de dikte die het verschil maakt. Heb je een tegel van 4cm dik, dan is deze ongeveer 23,5 kg zwaar.