Bij Buitenbart vind je gemakkelijk en snel de ideale bemeste tuinaarde, teelaarde of zwarte grond. Deze veelzijdige soorten grond, verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, zijn ideaal voor het verbeteren van je tuin. Onze tuinaarde is niet alleen voedzaam maar ook vrij van ongewenste verontreinigingen zoals de Japanse Duizendknoop. Zoek je meer informatie of heb je advies nodig over onze producten? Neem gerust contact met ons op of bezoek een van onze vestigingen.

Goede basis voor vaste beplanting

Een vruchtbare, bemeste teelaarde zoals die van Buitenbart biedt een rijke, voedingsvolle basis die essentieel is voor vaste beplanting. Het bevordert sterke wortelgroei en helpt planten om gezond en robuust te worden, waardoor ze beter bestand zijn tegen ziekten en ongunstige weersomstandigheden.

Waterdoorlatend

Onze bemeste tuinaarde staat bekend om zijn uitstekende waterdoorlatendheid. Dit betekent dat het water efficiënt door de grond sijpelt, waardoor wateroverlast na een regenbui wordt voorkomen. Dit is essentieel voor de gezondheid van de plantenwortels en het voorkomen van wortelrot.

 

Vrij van onkruid

Een van de grootste voordelen van onze bemeste tuinaarde is dat het vrij is van onkruid. Dit bespaart tuiniers veel tijd en moeite omdat ze minder tijd hoeven te besteden aan het wieden van ongewenste planten. Dit maakt het tuinieren niet alleen gemakkelijker maar ook aangenamer.

Goede beluchting

Onze teelaarde zorgt voor een goede beluchting van de bodem. Dit betekent dat de bodemstructuur zodanig is dat lucht gemakkelijk kan circuleren door de grond, wat essentieel is voor de ademhaling van de wortels en de algehele plantgezondheid.

Werkt niet verzurend

De samenstelling van onze bemeste tuinaarde werkt niet verzurend, wat cruciaal is om de pH-balans in je tuin stabiel te houden. Dit bevordert een gezonde groei van diverse plantensoorten en draagt bij aan een bloeiende, levendige tuin.

Vrij van verontreiniging

Bij Buitenbart garanderen we dat onze teelaarde vrij is van verontreinigingen, inclusief zware metalen en andere schadelijke stoffen. Dit maakt het een veilige keuze voor alle soorten tuinprojecten.

Homogeen van structuur

Onze teelaarde is homogeen van structuur, wat betekent dat het een gelijkmatige consistentie heeft. Dit zorgt voor uniforme groeiomstandigheden voor je planten en maakt de grond gemakkelijk te bewerken en te verspreiden over je tuin.

Gemakkelijk te verwerken

Zowel professionals als hobbyisten waarderen hoe gemakkelijk onze bemeste tuinaarde te verwerken is. Het kan eenvoudig worden gespreid, gemengd en gebruikt in diverse tuinprojecten, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel kleine als grote buitenruimtes.

Inzet tegen de Japanse duizendknoop

Een bijzondere eigenschap van onze bemeste teelaarde is dat het onder het RAG keurmerk wordt geleverd, wat klanten de zekerheid biedt dat onze grond 100% vrij is van exotische onkruiden, zoals de Japanse Duizendknoop. Dit helpt de verspreiding van deze invasieve soort te voorkomen en bevordert een gezondere tuin.

Leveringsopties en beschikbaarheid


Ophalen in Emmeloord

Onze bemeste teelaarde is ook per kubieke meter (m³) beschikbaar bij onze vestiging in Emmeloord. Hier kun je met een eigen aanhanger langskomen, waarna wij deze voor je vol laden met een shovel. Dit biedt een snelle en gemakkelijke optie voor het ophalen van de benodigde hoeveelheid teelaarde.

Levering door heel Nederland

Daarnaast beschikken we over eigen kiepvrachtwagens waarmee we deze teelaarde binnen zeer korte tijd door heel Nederland kunnen leveren. Deze service maakt het mogelijk om grote hoeveelheden tuinaarde snel en efficiënt bij je thuis of op het projectadres te krijgen. Het is verstandig om vooraf contact met ons op te nemen, zodat we jouw bestelling snel en accuraat kunnen afhandelen. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen met het plannen en realiseren van je levering.