Het hele jaar door optimaal van buiten genieten? Dan is een overkapping dé oplossing. Zo kan je altijd in je tuin verblijven, ook wanneer het weer tegenzit. En dat is natuurlijk niet het enige grote voordeel van een overkapping of ander buitenverblijf. Met een overkapping krijgt je tuin namelijk ook een exclusieve luxe uitstraling. Dankzij een uitgebreid scala aan bouwmogelijkheden kan je altijd een overkapping bouwen die perfect bij jou past. Nieuwsgierig geworden naar wat mogelijk is in jouw tuin? Lees dan snel verder.

Overkapping in verschillende ontwerpen

Een overkapping, ook wel tuinoverkapping of buitenverblijf genoemd, is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Zo kan een overkapping worden voorzien van een platdak of een zadeldak. Of denk eens aan een veranda of kapschuur. Maar wat houden deze verschillen eigenlijk in? Dit leggen wij je hieronder uit met mooie voorbeelden van de modellen.

Aanbouw veranda

Met een aanbouw veranda heb je een overkapping aan huis, waarmee je binnenruimte op een mooie manier wordt uitgebreid. Deze kan je mooi afwerken met glaswanden. Zo is de aanbouw veranda mooi afgesloten van de rest van de tuin, terwijl deze toch een open uitstraling heeft. Daarnaast kan je door een glaswand nog steeds van buiten genieten, zonder bijvoorbeeld last van regen te hebben. Of je nou voor een landelijk of juist een modern karakter wilt gaan: je kan het allemaal met een veranda aan huis. Deze zijn verkrijgbaar in 3 meter, 4 meter en 5 meter diep. Hierbij kan je de breedte zelf bepalen, waardoor de veranda op maat gemaakt kan worden. De breedtes van onze veranda’s beginnen bij 3,7 meter en kunnen oplopen tot wel 10,8 meter.

Overkapping tuinhuis

Een overkapping vrijstaand bouwen kan natuurlijk ook, zodat je bijvoorbeeld een mooi tuinhuis of carport in de tuin hebt. Of wat dacht je van een overkapping als buitenkeuken? Of zorg voor meer opslagruimte met een overkapping met schuur. Kortom: wat voor buitenverblijf je ook wilt maken, je kan het met een overkapping. Deze kunnen worden voorzien van een zadeldak of een plat dak. 

Overkapping zadeldak

Wil je een overkapping in de tuin met een klassieke uitstraling? Ga dan voor een overkapping met zadeldak. Dankzij de vorm van het dak krijgt deze overkapping namelijk een landelijk karakter. Daarnaast kan regenwater gemakkelijker wegstromen. Overkappingen met zadeldak zijn verkrijgbaar in 3 meter tot en met 6 meter diep. De breedte van een overkapping met zadeldak begint bij 4 meter en kan oplopen tot wel 15 meter.

Overkapping plat dak

Ga je liever voor strak en modern? Dan is een overkapping met plat dak een hele goede keuze. Met een plat dak heb je meer kans dat regenwater langer blijft liggen, maar dit wordt eenvoudig opgelost met de juiste dakbedekking. Daarom wordt een overkapping met plat dak standaard voorzien van EPDM bedekking. Doordat regenwater blijft liggen zal de bedekking niet uitdrogen, maar wordt het hout wel beschermd tegen vocht. Overweeg je een overkapping met plat dak? Dan heb je keuze uit vele maatvoeringen. Zo zijn er modellen beschikbaar van 2,5 meter, 3 meter, 4 meter en 5 meter diep. Hierbij kan je kiezen uit breedtes van 3,1 meter tot wel 14,8 meter.

Kapschuur

Een kapschuur lijkt op een overkapping met zadeldak, maar is toch anders. Een kapschuur heeft namelijk altijd een open voorkant en een gesloten achterkant. Hierdoor krijgt de overkapping zowel een landelijk als modern karakter. Daarnaast zorgt de gesloten achterkant voor net dat beetje privacy om in alle rust van buiten te genieten. Ook een kapschuur kan op maat worden gemaakt. Zo kan je kiezen uit 3 tot en met 6 meter. Hierbij kan de breedte beginnen bij 4 meter en oplopen tot wel 15 meter.

Overkapping op maat

Al onze overkappingen kunnen geheel op maat gemaakt worden. Zo kan je niet alleen het formaat, maar ook de vormgeving zelf bepalen. Maak gebruik van onze configurator om zelf een overkapping samen te stellen. Of kom langs in een van onze vestigingen, zodat wij je kunnen helpen. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van wat je allemaal kunt doen.

Overkapping verlichting

Geniet niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds volop van je overkapping. Ook wanneer het buiten donker is kan je voor de perfecte sfeer zorgen. Denk bijvoorbeeld aan spots in het plafond van je overkapping, waarmee je van bovenaf prachtig licht hebt. Of ga voor wandlampen voor een sfeervol geheel over de wand.

Overkapping glas

Op verschillende manieren kan je voor meer licht in je overkapping zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtstraat in het dak. Dit is de perfecte oplossing als je de wanden dicht wilt houden, maar toch voor voldoende lichtinval wilt zorgen. Of geef je overkapping een luxe afwerking met een glazen schuifwand. Hierdoor kan je ook ‘s avonds van je overkapping genieten, terwijl je nog steeds mooi uitzicht op de omgeving hebt. 

Overkapping deur

Heb je een overkapping met schuur of tuinkantoor, dan wil je natuurlijk dat deze kan worden afgesloten. Hiervoor heb je keuze uit vele verschillende soorten deuren. Denk bijvoorbeeld aan paneeldeuren met of zonder raam. Of wat dacht je van steellook deuren voor een meer moderne afwerking. Of bespaar ruimte met schuifdeuren. Kortom: wat voor look je de overkapping ook wilt geven, je maakt het plaatje compleet met de juiste deur. Om dit helemaal af te maken kan je bij elke deur de bijpassende ramen vinden.

Overkapping shutters

Of het nou gaat over schutters of over louvres, beide zijn afscheidingen van latten met kieren. Hoewel deze twee op elkaar lijken, is er toch een duidelijk verschil. Shutters zijn namelijk altijd draaibaar, maar niet alle louvres zijn draaibaar. Met draaibaar bedoelen we dat de latten kunnen worden gedraaid, zodat een louvre een dichte afscheiding wordt. Wij kunnen louvres zowel horizontaal als verticaal leveren. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke van onze louvres draaibaar zijn? Neem dan contact met ons op. Met een louvre realiseer je een wand die voor voldoende lichtinval zorgt, terwijl je toch de nodige privacy hebt.

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden om een overkapping helemaal eigen te maken. Wil je alle mogelijkheden zien? Neem een kijkje bij onze overkappingen en buitenverblijven. Ga naar de configurator en stel zelf je overkapping samen. Zo krijg jij gegarandeerd een buitenverblijf dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Kom langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren. Daarnaast helpen onze specialisten je graag met eerlijk en deskundig advies.