Maak je tuin uniek met trommelstenen. Deze zijn geschikt voor de aanleg van een terras, looppad en zelfs de oprit. Maar dat niet alleen, want met deze stenen kan je ook de mooiste muurtjes bouwen. Maak van je tuin een prachtig geheel door deze in te richten met trommelstenen. Wij van Buitenbart geven je graag inspiratie door verschillende mogelijkheden toe te lichten.

Een authentieke sfeer met trommelstenen

Trommelstenen hebben hun naam te danken aan de afwerking van de stenen. Deze worden namelijk getrommeld in een grote trommel. In deze roterende machine vallen de stenen langs elkaar heen. Dit zorgt ervoor dat de randen en hoeken ongelijk worden gemaakt. Hierdoor is geen enkele trommelsteen identiek aan elkaar. Door het authentieke en landelijke karakter zijn trommelstenen al jaren razend populair. De veelzijdigheid en sterkte van de stenen dragen hieraan bij. Daarom zie je deze ook veel terug in looppaden en opritten.

Formaten trommelstenen

Deze stenen zijn in vele verschillende maten verkrijgbaar. Hierbij heb je de volgende opties:
20x5cm, waalformaat
21x7cm, dikformaat
20x30cm, perfect voor de oprit
15x15cm
15x22,5cm
15x30cm
20x20cm
30x40cm
Wildverband
Met name waalformaat en dikformaat trommelstenen zijn perfect om in verschillende verbanden te leggen. Het wildverband bestaat uit stenen in verschillende afmetingen, die afwisselend van elkaar worden gelegd. Hier is geen vast patroon voor, maar kan je helemaal zelf bepalen. Let wel op dat je de horizontale en verticale lijnen zo vaak mogelijk doorbreekt. Zo weet je zeker dat je goed uitkomt met het aantal stenen dat je hebt.

Trommelstenen in keperverband

Trommelstenen kunnen gebruikt worden om onder andere een terras, looppad en oprit aan te leggen. Hierbij kan je de stenen in vele verschillende verbanden leggen, zoals:
Keperverband: Dit wordt ook wel het visgraatverband genoemd. Het keperverband heeft veel weg van het elleboogverband, waarbij de stenen in een haakse L-vorm worden gelegd. Het verschil is dat het keperverband een kwartslag wordt gedraaid. Dit maakt het mogelijk om ook ronde vormen te leggen.
Halfsteensverband: Hiermee worden ook trommelstenen in 20x30cm formaat gelegd. Bij het halfsteensverband worden de stenen in rechte banen gelegd, waarbij elke rij steeds een halve steen opschuift. Met het 20x30cm formaat leg je gemakkelijk een stevige oprit aan.
Waaierverband: Dit verband is perfect voor vierkante trommelstenen, zoals kinderkoppen in 15x15cm formaat. Met het waaierverband krijgt je terras niet alleen een authentiek karakter, maar ook een sierlijke uitstraling. De stenen worden in halve cirkels gelegd die zich over het oppervlak verspreiden. Dit is een moeilijker verband dat om veel aandacht vraagt. Daarom raden wij aan om de aanleg van het waaierverband over te laten aan een vakman.
Naast de genoemde verbanden zijn er nog een aantal andere verbanden waarin trommelstenen kunnen worden gelegd. Meer informatie over legverbanden vind je op deze pagina.

Tuinmuren bouwen met trommelstenen

Heb je de tuin of oprit aangelegd met trommelstenen en wil je het authentieke karakter verder doorvoeren? Gebruik dan trommelstenen voor het bouwen van constructies. Deze hebben namelijk het perfecte formaat om gestapeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een lage borderrand, een hoger tuinmuurtje of een eigen ontworpen plantenbak. Maak gebruik van polymeerkit om de trommelstenen vast te zetten. Polymeerkit heeft namelijk een lange droogtijd, waardoor de stenen zo nodig gemakkelijk gecorrigeerd kunnen worden. Wil je meer informatie over het bouwen van een plantenbak? Klik dan hier.

Bestrating met trommelstenen afwerken

Heb je een terras, looppad of oprit met trommelstenen gelegd? Zorg dan voor een stevige afwerking door de stenen af te voegen. Hiervoor wordt doorgaans Magic Black gebruikt. Dit is een uniek voegzand dat geen vlekken op de stenen achterlaat.

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden om je tuin compleet te maken met trommelstenen. Bekijk hier ons volledige assortiment aan trommelstenen en maak je tuin uniek. Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Ook nodigen wij je graag uit in een van onze vestigingen, waar onze verkoopmedewerkers je graag voorzien van eerlijk en deskundig advies.