Een tuin is een investering om nog jarenlang van te genieten. Dan wil je natuurlijk dat deze geheel aan jouw wensen voldoet. Met alle mogelijkheden om een buitenplaats in te richten kan het moeilijk zijn om keuzes te maken. Wij van Buitenbart begrijpen maar al te goed als je door alle ontwerpen heen de tuin niet meer kunt zien. Daarom helpen wij je graag door een aantal van onze ideeën te delen. Dit doen we graag aan de hand van de betonelementen van Schellevis, waarmee je de gehele buitenplaats van terras tot aan de oprit kunt inrichten.

Een tuinontwerp maken

Een stijlvolle tuin met Schellevis producten creëren begint bij het ontwerp, dit kan je aan de hand van de volgende stappen maken:

Plattegrond maken: Maak een plattegrond van je tuin en neem hier je huis in mee, zodat het totale plaatje compleet is. Zo kan je de tuin een indeling geven die ook mooi aansluit op je woning. Vergeet niet om de plattegrond op schaal te maken en afmetingen te vermelden. Dit maakt niet alleen het schetsen van de tuin, maar ook het kiezen van de juiste materialen gemakkelijker. Tip: kopieer de plattegrond een paar keer, zodat je meerdere schetsen van je tuin kunt maken. Zo kan je meerdere stijlen uitproberen zonder een schets te hoeven wissen.

Tuin schetsen: Maak een schets van je tuin en verwerk hierin de elementen die je wilt behouden, zoals bijvoorbeeld een vijver, bomen of een heg. Op deze manier kan je een tuininrichting maken die prachtig aansluit op de elementen die moeten blijven. Bij het maken van de schets kan je bepalen waar je bijvoorbeeld een terras of looppad wilt plaatsen. 

Schets vorm geven: Dit betekent dat je kunt bepalen welke elementen je in de tuin wilt verwerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een terras, meubels, planten, verhogingen en afscheidingen.

Wanneer je het ontwerp van de tuin klaar hebt kan je overgaan tot de materiaalkeuze. Nu kan je in kaart brengen wat je allemaal nodig hebt aan tuintegels, stapelblokken, kantopsluitingen, meubels en meer.

Tijdloos tuindesign met Schellevis

De producten van Schellevis zijn gemaakt van beton dat een bijzondere open structuur heeft. Hierdoor krijgen de tegels, stapelblokken, traptreden en andere elementen een typische Oud Hollandse uitstraling. Het tijdloze design van Schellevis zorgt ervoor dat al deze betonelementen perfect samengaan met elke stijl. Van modern tot authentiek en landelijk, met Schellevis wordt je tuin een prachtige plek om volop van te genieten. Bekijk onderstaande foto om een mooi beeld te krijgen van het typische Oud Hollandse karakter van Schellevis.

Schellevis tegels

Schellevis tegels herken je direct aan het Oud Hollandse karakter. Dit komt niet alleen aan de bovenkant, maar ook aan de zijkanten van de tegels mooi naar voren. Hierdoor is het mogelijk om Oud Hollandse tegels zowel liggend als staand te verwerken. Ook wanneer je deze tegels gebruikt om kleine verhogingen op te vangen, krijg je een prachtig resultaat. Wil je een pad aanleggen met een uniek lijnenspel? Maak dan gebruik van de Schellevis tegels in trapeziumvorm. Het pad loopt recht, maar de voegen lopen schuin. Dit zorgt voor een strakke en toch speelse afwerking. Ook zijn trapezium tegels perfect om als stapstenen te leggen.

Schellevis tegels kleuren

Wil je een mooie basis aanleggen waarbij andere kleuren extra opvallen? Op zoek naar een terras die een mooi contrast vormt met de rest van de tuin? Of liever tuintegels met een kleuraccent? Dan zijn de Schellevis Oud Hollandse tegels een hele goede oplossing. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierbij heb je keuze uit:

Antraciet
Grijs
Carbon
Taupe
Crème
Roodbruin

Groot, groter, grootst met grootformaat tegels

Ga voor groots met de grootformaat tegels van Schellevis. Hiermee zorg je voor een ruimtelijke uitstraling in iedere tuin. Deze tegels zijn namelijk geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. Zo kan elke tuin worden voorzien van optisch meer ruimte. Daarnaast zorgen grootformaat tegels voor minder voegen, waardoor je terras of andere bestrating een stuk rustiger oogt. Schellevis grootformaat tegels zijn verkrijgbaar in de volgende maatvoeringen:

80x80cm
120x120cm
150x120cm
200x100cm
240x120cm

Complete tuin inrichten met Schellevis

Ga voor de betonproducten van Schellevis en zorg ervoor dat alle elementen in de tuin perfect op elkaar aansluiten. Naast tegels heeft Schellevis ook andere betonelementen met een Oud Hollandse uitstraling. Dit zijn:

Traptreden: Een prachtige manier om een stevige trap te maken. Perfect voor het opvangen van grote hoogteverschillen. Dankzij de traptreden kan je ervoor zorgen dat de trap in je tuin naadloos aansluit op je terras van Schellevis tegels.

Stapelelementen: Prachtige elementen om tuinafscheidingen mee te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een lage border of hoger muurtje. Ook kan je stapelblokken gebruiken om een plantenbak te maken.

Straatstenen: Wil je de oprit ook voorzien van de Schellevis uitstraling in dezelfde kleur als je terras, maar dan wel met andere stenen? Dan zijn de Schellevis straatstenen de perfecte oplossing. Met deze stenen kan je ook looppaden aanleggen. Ook kunnen deze worden gebruikt als randafwerking langs een terras of tussen tegels, zodat je een speelse en unieke uitstraling krijgt.

Opsluitbanden: Gebruik opsluitbanden om bestrating met Schellevis tegels of straatstenen op te sluiten, zonder de Oud Hollandse uitstraling teniet te doen. Daarnaast zijn deze opsluitbanden ook geschikt om een border te maken. 

Zitelementen: Met zitelementen kan je ook je meubilair voorzien van de Oud Hollandse uitstraling, zodat ook dit perfect aansluit op de rest van je tuin.

Zoals je ziet kan je de gehele tuin gemakkelijk voorzien van de typische Oud Hollandse uitstraling. Bekijk ons hele assortiment aan Schellevis betonproducten en begin met het ontwerpen van je nieuwe tuin. Wil je toch eerst meer informatie of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.