Elk jaar brengt weer nieuwe trends met zich mee. Dit zie je niet alleen terug bij de inrichting van je woning, maar ook bij die van je tuin. Het kan lastig zijn om tuintegels en andere materialen te vinden die hierop aansluiten, zeker vanwege de vele soorten tuintegels. Dit snappen wij van Buitenbart ook heel goed. Daarom hebben wij een paar van de meest recente tuintrends onderzocht, waarbij we gekeken hebben naar welke betontegels bij welke trends passen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Trend 1: Tuin met warme uitstraling

Een van de populairste trends is een tuin met een warme uitstraling, waarmee een romantische sfeer kan worden gecreëerd. Dit begint bij het kiezen van de juiste tegels voor je terras of andere buitenplaats. Betontegels die hier het beste bij passen zijn tegels met aardetinten. Voorbeelden hiervan zijn:
Kilimanjaro: In deze kleurstelling lopen donkere en lichte aardetinten vloeiend in elkaar over. Hierdoor krijgen betontegels in Kilimanjaro niet alleen een warme, maar ook een natuurlijke uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Smartton tegels van Redsun
Ivora: Deze betontegels van ons eigen Buitenbart huismerk hebben prachtige kleurnuances in lichte aardetinten. De zandkleur van de tegels brengt de warmte van het strand en de zee naar je eigen tuin. 
Lazise: Dit zijn GeoStretto tegels van MBI. Unieke schakeringen van aardetinten geven ook deze tegels een warme uitstraling. Daarom zijn ook betontegels in Lazise kleur perfect voor het creëren van een warme en romantische sfeer.
Nog een groot voordeel van betontegels in aardetinten: deze tegels vormen een mooie basis in een tuin met veel planten. De warmte van de tegels complimenteert de kleuren van planten en bloemen. Zo wordt je tuin niet alleen romantisch, maar ook natuurlijk. Ook in de avond volop genieten van de warme uitstraling van je tuin? Kijk dan eens bij onze collectie aan tuinverlichting.

Trend 2: Grootformaat tuintegels

Een andere trend die we vaak terugzien zijn grootformaat tegels. Met grootformaat tegels zorg je voor een ruimtelijke uitstraling. Dit geldt niet alleen voor grote, maar ook kleine oppervlaktes. Zo krijgt elke tuin optisch meer ruimte dankzij deze grote tuintegels. Daarnaast zorgen grootformaat tegels voor een rustige en minimalistische look. Dit komt doordat grotere tegels voor minder voegen zorgen. De populairste maten hiervan zijn:
80x80cm
100x100cm
120x120cm
Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de grootformaat tegels van Schellevis. Deze betontegels zijn direct te herkennen aan de unieke structuur. Deze structuur geeft de tegels een typische Oud Hollandse uitstraling, die bij elke stijl van landelijk tot modern past.

Trend 3: Verschillende texturen toepassen

Tenslotte zien we ook steeds meer mensen die meerdere texturen in de tuin willen toepassen. Denk bijvoorbeeld aan elementen van hout en afwisselende patronen. Ook hiervoor hebben wij de perfecte betontegels, namelijk de GeoProArte tegels van MBI. Dit zijn betonnen tegels met een speciale digitaal geprinte toplaag, waardoor de meest uiteenlopende ontwerpen en texturen mogelijk zijn. Zo heb je keuze uit tegels met houtlook die niet van echt te onderscheiden zijn. Zo krijg je een terras met het uiterlijk van een houten vlonder, zonder het onderhoud van een houten vloer. Is een stenen terras of pad meer wat je zoekt? Dan zijn GeoProArte tegels met steenlook, zoals de populaire Belgian Blue, de goede oplossing. Daarnaast zijn er ook GeoProArte tegels met bloemenmotief voor een speelse uitstraling, waarmee je mooie afwisselende bestrating aan kunt leggen.
Kortom: welke texturen of patronen je in de tuin wilt toepassen, je kan het met GeoProArte tegels van MBI.

Wat jouw favoriete trend ook is, met de betontegels uit ons assortiment kan je altijd de passende tuintegels vinden. Kom langs in een van onze vestigingen om onze tegels te bezichtigen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies. Wil je meer informatie voordat je langs komt? Neem dan gerust contact met ons op. Ook op afstand helpen wij je graag.