Wil je een terras of andere bestrating in de tuin, maar weet je niet welke tegels je moet kiezen? Wij van Buitenbart kunnen de keuze niet voor je maken. Wel helpen wij je hier graag bij, zodat kiezen makkelijker wordt. Neem hiervoor contact met ons op. Onze verkoopmedewerkers voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies. Wil je eerst weten wat de voordelen van betontegels zijn? Lees dan snel verder.

Goedkope betontegels

Betontegels zijn goedkoper in aanschaf dan tegels van natuursteen en keramiek. Dit heeft niet alleen te maken met het materiaal, maar ook met de verwerking van de tegels. Voor betontegels heb je namelijk geen speciale ondergrond nodig. Daarmee worden ook de kosten voor aanleg verminderd. 

Beton, een veelzijdig materiaal

Beton bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Dit mengsel wordt tot een bepaalde tegel gevormd en uitgehard. Het gevolg is sterke, duurzame tuintegels in vele verschillende maten. Daarmee is beton niet alleen een goedkoop, maar ook een veelzijdig materiaal. Beton kan namelijk in elke gewenste vorm en maatvoering worden gemaakt.

Voor elke tuin een passende betontegel

Wat voor formaat tuin je ook hebt, voor elk oppervlak kan je passende betontegels vinden. Door de vele maatvoeringen kunnen betontegels niet alleen in kleine, maar ook grote tuinen voor een prachtig terras zorgen. Hier draagt het uiterlijk van de tegels aan bij. Neem bijvoorbeeld betontegels in grijs, zwart of antraciet. Hiermee leg je een mooie basis aan, waarbij alle andere elementen in de tuin nog meer opvallen. Of ga voor warme kleuren zoals de Kilimanjaro, Lazise en Ivora tegels. Hierbij zorgen warme aardetinten voor een mooie basis, waarbij je tuin warmte en romantiek uitstraalt. Kortom: betontegels passen bij elke stijl. Benieuwd naar ons volledige aanbod aan betontegels? Bekijk ze allemaal op deze pagina.

Optimaal genieten van een veilige tuin

Betontegels hebben een open structuur, waardoor vocht als regenwater in de tegels trekt. Het gevolg is dat je terras na een regenbui niet onnodig lang nat blijft, want dit wordt snel doorgevoerd naar de ondergrond. Daardoor behouden betontegels hun grip en zal je hier niet over uitglijden. Daarnaast zijn betontegels bestand tegen vorst en zullen deze niet kapot vriezen. Zo geniet je het hele jaar door van een veilige tuin.

Langdurig mooi terras met kleurvaste betontegels 

Betontegels van basis beton lopen altijd terug in kleur. Ben je op zoek naar betontegels die hun kleur behouden? Dan zijn de GeoStretto tegels van MBI de perfecte oplossing. Deze tegels hebben een GeoSteen toplaag, die bestaat uit mineralen die voor een natuurlijke kleur zorgen. Daarnaast zijn deze mineralen kleurvast. Hierdoor blijft de kleur van betontegels met GeoSteen toplaag behouden. Dit betekent dat de GeoStretto tegels kleurvast zijn, zodat je terras nog jarenlang mooi zal blijven.

Betontegels voor een comfortabele tuin

Ook als je graag met blote voeten over je terras loopt kan je bij ons geschikte tegels vinden. Hiervoor hebben wij namelijk de Smartton tuintegels van beton. Deze tegels van Redsun zijn voorzien van een geborsteld oppervlak. Dat wil zeggen dat grove steentjes en granulaat zijn weggeveegd. Hierdoor wordt het oppervlak van deze tegels zo zacht, dat deze ook voor blote voeten comfortabel zijn. 

Een onderhoudsvriendelijk terras met betontegels

Tegels van standaard beton nemen veel vocht op, waardoor ook vuil dieper in de tegels trekt. Hierdoor wordt het moeilijker om vuil te verwijderen. Om dit op te lossen kunnen betontegels worden voorzien van een impregnant. Met een impregnant worden de tegels beschermd tegen vocht en vuil, wat niet meer zo diep in de tegels trekt. Hierdoor kan vuil gemakkelijker worden verwijderd.
Voorbeelden van betontegels met bescherming zijn:
Smartton van Redsun
GeoProArte en GeoStretto tegels van MBI
Om het je nog makkelijker te maken om betontegels te reinigen en onderhouden hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alles in huis, waarmee je betontegels gemakkelijk schoon krijgt. Geheel onderhoudsvrij kunnen wij het niet maken, maar wel makkelijker.

Een stevige oprit met betontegels

Met betontegels kan je ook een stevige oprit aanleggen. Hiervoor zijn de betonnen tegels van 6cm dik met een maximale afmeting van 30x60cm geschikt. De draagkracht van deze tegels is namelijk zo hoog dat ze het gewicht van een gemiddelde personenauto kunnen dragen. Heb je een elektrische auto? Ga dan voor betonnen tegels van minimaal 8cm dik. Een goed voorbeeld hiervan zijn de tegels van Schellevis. Deze betonnen tegels zijn namelijk voorzien van wapening, waardoor ze een nog hogere druk aankunnen. Zelfs grootformaat tegels van Schellevis, zoals de 80x80cm en 100x100cm tegels, kunnen voor de oprit worden gebruikt. Op zoek naar geschikte tegels voor de oprit? Bekijk dan eens al onze oprit tegels.

Eenvoudige aanleg betontegels tuin

Nog een groot voordeel van betontegels is de aanleg. Waar je bij keramische en natuurstenen tegels een speciale ondergrond nodig hebt, is deze niet nodig voor tuintegels van beton. Betonnen tegels kunnen namelijk op een normaal geëgaliseerd zandbed worden gelegd. Let wel op voor de aanleg van de oprit. Hierbij dient de grond namelijk extra verstevigd te worden. Dit wordt gedaan door een extra laag menggranulaat aan te brengen. 

Profiteer van alle voordelen van beton door hier je terras, looppad, oprit of andere bestrating mee aan te leggen. Nieuwsgierig geworden naar deze tuintegels? Bekijk dan onze hele collectie aan betontegels. Vind je het te moeilijk om zelf een keuze te maken en wil je hier graag bij geholpen worden? Kom langs in een van onze vestigingen en laat je informeren door een van onze verkoopmedewerkers. Zij voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies.