GeoCeramica is de tegel met het beste van twee werelden en is dan ook beloond met het Reddot Design Award 2017. Bestaande uit een onderlaag van beton die onlosmakelijk verbonden is met een keramische toplaag. Deze unieke samenstelling wordt geproduceerd door MBI, die zich niet voor niks de steenmeesters noemen. Meer weten over deze tegel? Lees dan snel verder.

Unieke samenstelling van keramiek en beton

De GeoCeramica tegel is sinds 2016 de topper van MBI. Dit is onder andere te danken aan de unieke samenstelling, waarin hoogwaardig Italiaans keramiek is samengebracht met beton. De keramische toplaag van 1cm dik is onlosmakelijk verbonden met een 3cm dikke betonnen onderlaag. Vandaar dat GeoCeramica ook bekend staat als de 3+1 tegel. Zie onderstaande afbeelding voor een doorsnede van de tegel, waarin de opbouw duidelijk in beeld is gebracht.

Duurzame en hoogwaardige GeoCeramica tegel

De samenstelling van keramiek en beton brengt een aantal voordelen met zich mee:

Betonnen onderlaag zorgt voor eenvoudige en betaalbare verwerking
Vlek-en zuurbestendig
Onderhoudsvriendelijk
Minder snel groene aanslag
Hoge stroefheid (R11 stroefheidsklasse)
Krasbestendig
Blijft lang mooi
Bestand tegen alle weersinvloeden

Al deze voordelen zorgen ervoor dat de tegel nog jarenlang mooi blijft. Zo geniet je van duurzame bestrating, die ook nog eens makkelijk schoon te maken is.

Krachtige verbinding

Het beton en keramiek worden door middel van AquaFerm met elkaar verbonden. AquaFerm is een soort enigszins flexibele pasta, die in combinatie met water voor een krachtige verbinding zorgt. Hoe meer de pasta in contact komt met water, hoe krachtiger de verbinding wordt. Daarom is de GeoCeramica perfect voor ons Noord Europese klimaat, want ook regenwater zorgt na aanleg ervoor dat de verbinding steeds krachtiger wordt.

GeoCeramica in verschillende formaten

Wat voor oppervlakte je ook wilt bestraten, met de GeoCeramica tuintegel kan het allemaal. Deze is namelijk leverbaar in de meest uiteenlopende formaten. Denk bijvoorbeeld aan de meest gangbare maat van 60x60x4cm. Of ga voor een grootse uitstraling met het 100x100x4cm formaat. Daarnaast is er ook ruime keuze in andere maten, waarbij ook keuze is uit rechthoekige tegels. Deze zorgen door de wijze van aanleg voor optisch meer ruimte. Bekijk onderstaand overzicht voor de beschikbare maten:

80x80x4cm
90x90x4cm
30x60x4cm
40x80x4cm
30x120x4cm
60x120x4cm

De meeste GeoCeramica tegels hebben een dikte van 4cm, waardoor deze perfect zijn voor de aanleg van een prachtig terras. Let op dat deze tegels niet gebruikt kunnen worden voor de oprit. Door de dikte zijn deze namelijk niet bestand tegen de hoge druk van een auto.

Meest uiteenlopende keramische designs

Vind gegarandeerd de GeoCeramica tegel die het beste bij jouw persoonlijke stijl past. Door de keramische toplaag zijn er namelijk uitgebreide designs mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de Timber Noce, een prachtige tegel met houtlook afwerking. Hiermee zorg je voor een prachtig terras met een vakantiesfeer. Ga je liever voor bestrating met een authentieke uitstraling? Dan is de Impasto serie de perfecte oplossing. Hierbij zorgt de Negro kleur voor een elegante afwerking. Liever een rustieke afwerking, dan is de Grigio kleur de oplossing. Daarnaast zijn er nog een aantal andere GeoCeramica series, die elk een eigen karakter hebben. Hieronder een kleine greep vanuit het totale aanbod:

Ambiente
Cendre
Concrete
Evoque
Flow
Mosaik
Patch

GeoCeramica, ook voor de oprit

Ook de oprit kan worden voorzien van duurzame en hoogwaardige bestrating met GeoCeramica tegels. Ga voor de 2Drive tegel van 6cm dik. Dankzij de dikte zijn deze tegels bestand tegen de hogere druk van de auto. Het resultaat is een duurzame oprit die niet beschadigd zal raken.

Nieuwsgierig geworden naar de hele GeoCeramica collectie? Klik dan hier om alle GeoCeramica tegels te bekijken. Dankzij deze tegels geniet je nog jarenlang van een prachtig terras, zonder veel tijd kwijt te zijn aan onderhoud.