Betonbielzen zijn ideale betonelementen om jouw tuin uniek en stijlvol te maken. Denk hierbij aan het maken van een eigen ontworpen plantenbak, een tuinafscheiding in de vorm van een hoger muurtje of lage border, of voor het maken van een trap om hoogteverschillen te creëren of op te vangen. Kortom: wat je ook wilt maken, je kan het met betonbielzen. Maar hoe verwerk je deze betonelementen? Buitenbart legt dit graag aan je uit.

Wat zijn betonbielzen?

Zoals de benaming al zegt zijn dit bielzen die van beton zijn gemaakt. Betonbielzen zijn te vergelijken met muurblokken en stapelblokken. Daarom kunnen deze betonelementen gebruikt worden voor het maken van verschillende constructies. Zo kan je met betonbielzen plantenbakken, borders, tuinmuren en zelfs trappen in de tuin maken. Betonbielzen lijken op muurblokken, maar toch zijn er duidelijke verschillen. De bielzen zijn namelijk vaak breder en platter dan muur- en stapelblokken. Daarnaast is ook de structuur anders. De meeste betonbielzen hebben namelijk een structuur, waardoor de blokken een robuuste uitstraling hebben gekregen. Daarnaast bootst deze structuur het uiterlijk van spoorbielzen mooi na. Ga je liever voor strak? Dan kan je ook gaan voor de betonbielzen van Schellevis. Via onderstaande afbeeldingen laten wij het verschil zien. Links een betonbiels met structuur, rechts met een strakke afwerking.

Betonbiels: perfecte vervanging van houten bielzen

Traditionele houten spoorbielzen in de tuin geven een mooie, natuurlijke en robuuste uitstraling. Maar houten bielzen brengen ook een nadeel met zich mee, namelijk de levensduur. Door weersinvloeden blijven deze bielzen een stuk minder lang mooi dan betonbielzen. Hout gaat rotten en de bielzen zien er niet meer mooi uit. Daarnaast is de kans groot dat deze zelfs afbreken, met een tuin vol houtsnippers als gevolg. Daarom zijn betonbielzen een perfecte vervanging. Deze hebben namelijk een langere levensduur, doordat weersinvloeden betonnen bielzen niet laten breken. Daarnaast zijn betonbielzen gemakkelijker schoon te maken dan houten bielzen. Ga voor een langdurig mooie tuinmuur, borderrand, tuintrap of andere constructie met betonbielzen.

Wat kan je doen met betonbielzen?

Betonbielzen zijn geschikt om te stapelen en om langs elkaar te leggen. Zo kan je ervoor kiezen om een tuinmuur te maken, maar ook om een lage border als afscheiding te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van een looppad met de rest van de tuin, of om ervoor te zorgen dat plantengroei binnen de perken blijft. Ook zijn betonbielzen perfect voor het opvangen of maken van hoogteverschillen. Zo kunnen deze betonelement gebruikt worden om een trap in de tuin te maken. Zolang de constructie die je wilt maken recht loopt zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze betonelementen zijn namelijk langer dan andere muurblokken. Betonbielzen zijn verkrijgbaar in de volgende maatvoeringen:
120x20x12cm
100x20x12cm
75x20x12cm
60x20x12cm

Hoe kan je betonbielzen plaatsen?

Je kan ervoor kiezen om het plaatsen van betonbielzen over te laten aan een vakman, maar het kan ook net zo leuk zijn om dit zelf te doen. Wij van Buitenbart helpen je graag. Dit doen we aan de hand van volgend stappenplan:

Betonbielzen plaatsen: Voor het plaatsen van betonbielzen is een fundering niet nodig. Dit komt doordat betonbielzen zwaarder zijn dan muur- en stapelblokken. Door deze verzwaring vormen als het ware van zichzelf een goede fundering. Je kunt dus meteen beginnen met bouwen. Let wel op dat je de grond egaal maakt en waterpas afstelt. Zo weet je zeker dat de constructie mooi recht wordt gebouwd.

Betonbielzen lijmen: Voor het vastzetten van de bielzen kan je gebruik maken van verschillende soorten lijm. Wij adviseren om gebruik te maken van polymeerkit. Vooral als je nog niet eerder gebouwd hebt met betonbielzen, omdat polymeerkit gemakkelijk in gebruik is. Dit komt door de langere droogtijd en minimale kans op morsen. Hierdoor kunnen de blokken zo nodig gecorrigeerd worden en recht worden gelegd. Heb je vaker gebouwd met betonblokken? Dan kan je ook PU steenlijm gebruiken. Let op dat je met deze lijm sneller zal moeten werken, omdat deze sneller opdroogt. Daarnaast is de kans op morsen een stuk groter. Daarom worden blokken bij het plaatsen van buiten naar binnen gekanteld, zodat gemorst lijm niet aan de zichtzijde van de constructie komt.

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag gaan? Bekijk onze gehele collectie betonbielzen en bestel deze, samen met alle andere benodigde middelen, gemakkelijk en snel online. Of kom langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren. We helpen je graag met eerlijk en deskundig advies. Geen tijd om langs te komen, maar heb je wel vragen? Neem dan contact met ons op, ook vanaf een afstand helpen wij je graag.