Maak je tuin levendig, kleurrijk en uniek met rijk gevulde plantenbakken. Deze zijn niet alleen perfect voor het creëren van sfeer, maar zijn ook geschikt voor andere doeleinden. Denk aan het maken van tuinafscheidingen of een kleine tuin groter laten lijken. Maar welke plantenbakken zijn de beste oplossing voor buiten, als je deze niet zelf wilt maken? Wat ons betreft zijn stalen plantenbakken de beste keuze. Meer weten over deze plantenbakken voor in de tuin? Lees dan snel verder.

Plantenbak in de tuin

Groen moet het doen! Dit is niet voor niks een slogan die wij steeds vaker horen. Je wilt natuurlijk het hele jaar door van je tuin kunnen genieten. Hier zijn mooie planten en bloemen niet meer bij weg te denken. Daarom zijn plantenbakken dé toevoeging aan elke tuin. Ook als je geen grote tuin hebt, maar bijvoorbeeld wel een balkon, kan je dankzij plantenbakken alsnog van meer groen genieten.

Plantenbak staal

Onze stalen plantenbakken zijn vervaardigd uit hoogwaardig Sendzimir verzinkt staal. Sendzimir is een koolstofstaal die na het walsen in een bad met zink wordt gedoopt om roestvorming te voorkomen. Na het bad wordt lucht geblazen op de ontstane zinklaag, zodat deze overal even dik is. Het resultaat is een verzinkt stalen plantenbak met een metaal grijze kleur die lang mooi zal blijven, doordat deze beschermd wordt tegen weersinvloeden. Met een poedercoating kunnen deze plantenbakken van een andere kleur worden voorzien. Op zoek naar plantenbakken van cortenstaal? Ook dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Bekijk ons volledige aanbod aan plantenbakken om een model te vinden dat perfect aansluit op jouw stijl.

Plantenbak wit

Op zoek naar een plantenbak in een andere kleur? Dan kan je kiezen uit verschillende gepoedercoat stalen plantenbakken. Hierbij heb je de keuze uit de kleuren:
Wit
Zwart
Antraciet
Deze plantenbakken zijn voorzien van een poedercoating. Poedercoaten is een elektrostatisch proces, waarbij met een spuitpistool poeder op metaal wordt aangebracht. Als het in de oven wordt uitgehard, worden de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar, dan stroperig en uiteindelijk uitgehard tot een mooie en duurzame coating. Doordat onze gepoedercoat stalen plantenbakken 2 lagen poedercoating krijgen, zijn deze extreem UV-bestendig. Zo weet je zeker dat de kleur van jouw plantenbak nog jarenlang mooi zal blijven. Let wel op dat plantenbakken met poedercoating gevoeliger zijn voor krassen. Maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het kan namelijk juist heel mooi zijn als de plantenbak een wat verweerde uitstraling krijgt. Daarnaast kan je krassen natuurlijk ook zo veel mogelijk voorkomen. Dit kan door de plantenbak met poedercoating zo te plaatsen dat je hier bijna niet langs schuurt.

Stalen plantenbak vierkant

Al onze plantenbakken zijn verkrijgbaar in een vierkant model. Hierbij heb je keuze uit vele maatvoeringen, zodat voor elke tuin de geschikte plantenbak te vinden is. Hierbij heb je keuze uit onder andere:
50x50cm
60x60cm
70x70cm
100x100cm
Al deze plantenbakken zijn verkrijgbaar in een hoogte van 40cm en 60cm. Zo kan je er ook voor kiezen om meerdere plantenbakken in verschillende hoogtes te plaatsen, zodat je tuin een unieke speelse uitstraling krijgt. Bekijk al onze vierkante plantenbakken en vindt het perfecte formaat voor jouw tuin, balkon of andere buitenruimte.

Plantenbak rechthoek

Wil je een plantenbak in de tuin, maar is vierkant niet wat je zoekt? Ook dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Onze verzinkt stalen en gepoedercoat stalen plantenbakken zijn namelijk ook verkrijgbaar in andere vormen, namelijk:
Rechthoek
L-vorm
Al deze plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten met een hoogte van 40cm en 60cm. Kortom: wat formaat tuin of balkon je ook hebt, je kan altijd de geschikte rechthoekige of l-vormige plantenbak vinden.

Stalen plantenbak groot

Op zoek naar stalen plantenbakken in een groot formaat? Dan zijn onze XL plantenbakken dé oplossing. Deze grote plantenbakken zijn perfect voor de grotere tuin of andere buitenruimte, zoals een dakterras. Denk hierbij aan vierkante plantenbakken van 150x150cm tot wel 300x300cm formaat. Of ga voor een extra grote plantenbak in L-vorm, waarvan de maten beginnen bij 150x50cm en oplopen tot wel 500x120cm. Al onze XL plantenbakken zijn verkrijgbaar in 40cm en 60cm hoog. Door grote plantenbakken in verschillende hoogtes te plaatsen, kan je ervoor zorgen dat ook een kleine tuin optisch groter wordt. Meng je verschillende plantensoorten met elkaar, dan wordt dit effect aanzienlijk vergroot.

Hoogte plantenbak

Onze plantenbakken zijn standaard verkrijgbaar in de hoogtes 40cm en 60cm, maar andere hoogtes zijn ook mogelijk. Ben je op zoek naar een verzinkt- of gepoedercoat stalen plantenbak in een andere hoogte? Neem dan contact met ons om te informeren over de mogelijkheden.

Plantenbak aan schutting

Wat voor uitstraling je ook aan je tuin wilt geven, je maakt het af met plantenbakken. Plaats bijvoorbeeld een L-vormige plantenbak in een hoek tegen de schutting aan. In combinatie met klimplanten zorgt dit voor een levendig geheel. Of wat dacht je van plantenbakken als terrasafscheiding. Met een rij rechthoekige plantenbakken kan je een kleurrijke afscheiding vormen. Zo zorg je voor overzicht, zonder in te leveren op sfeer.

Plantenbak staal zonder bodem

Onze plantenbakken worden standaard zonder bodem geleverd. Hierdoor zijn de plantenbakken perfect voor het planten van bomen en andere grote plantensoorten. Dit komt doordat de wortels in de aarde kunnen doorwortelen. Daarnaast zorgt een plantenbak zonder bodem voor een goede drainage. Hierdoor kan water namelijk direct door naar de grond stromen. In tegenstelling tot plantenbakken met bodem zullen je planten niet te lang onder water blijven staan. Met een plantenbak zonder bodem kunnen planten en bomen gemakkelijker gezond groeien, waarbij de kans op onder water staan minimaal is.

Stalen plantenbak plaatsen

Onze plantenbakken worden met alle nodige onderdelen en bevestigingsmaterialen geleverd. Daardoor is elke plantenbak in een handomdraai gemonteerd en geplaatst. Doordat de bakken geen bodem hebben, zijn deze gemakkelijk overal te plaatsen. Elke plantenbak is opgebouwd in losse hoekstukken en panelen, die je gemakkelijk aan elkaar koppelt. Het allermooiste is nog dat je de plantenbak met een blinde verbinding in elkaar zet, waardoor je geen bevestigingsmaterialen in het zicht hebt. In minder dan een half uur kan je de plantenbak gemonteerd en geplaatst hebben.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bij onze stalen plantenbakken en vind de plantenbak die perfect past in jouw tuin, op jouw balkon of andere buitenruimte. Kom langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren. Of bestel onze plantenbakken gemakkelijk en snel online. Advies nodig, maar geen tijd om langs te komen? Neem dan gerust contact met ons op, ook vanaf een afstand helpen wij je graag.