Keramische tuintegels, momenteel helemaal hot. Door het enorme aanbod het overzicht kwijt? In deze blog leg ik de verschillende soorten voor je uit. Hiermee hoop ik je te helpen met het maken van de juiste keuze!

Waarom keramische tegels?

Keramische buitentegels nemen geen vocht op. Hierdoor zijn ze heel makkelijk schoon te maken en nauwelijks gevoelig voor mos en algengroei. Daarnaast voelen ze zacht aan de voeten. Ook zijn ze minder gevoelig voor krassen en trekken niet krom.

Nadelen keramische tuintegels

Veel mensen vergeten dat ook een keramische tegel voor buiten zo zijn nadelen heeft. Een keramische tegel is vaak duurder dan een betontegel. Daarnaast nemen ze minder snel vocht op. Dit is niet alleen een voordeel voor het schoonmaken, maar ook een nadeel. Bij een regenbui zal het langer duren voordat je terras weer watervrij is. Het water kan namelijk niet door de tegels heen sijpelen. Dit los je echter eenvoudig op met een waterdoorlatende voeg.

⇩De grootste verschillen tussen de soorten keramische tegels voor buiten⇩

Er zijn een aantal verschillen tussen de soorten keramische tuintegels. Het grootste verschil vind je in de verwerkingskosten. Keramische tegels op een onderlaag van beton zijn net als ‘gewone’ tuintegels te verwerken zijn. Het nadeel van deze tegels is echter dat deze vaak duurder zijn dan de traditionele keramische tegels.

Daar tegenover staan de traditionele keramische tuintegels. Deze zijn door de dunheid (2cm) van de tegels niet in gewoon zand te leggen. Je terras is dan niet drainerend genoeg, kan in de winter kapotvriezen, en kan gaan verzakken. Dit wil je natuurlijk niet. Je moet deze tegels verwerken op een gestabiliseerde ondergrond. Het voordeel van de goedkopere tegel wordt teniet gedaan door de duurdere aanlegkosten.

Tegenwoordig is er ook genoeg keuze in 3cm volledig keramische tegels. Deze zijn zo sterk dat je die ook op een normale manier kan verwerken, dus zonder specilae ondergrond.

Hieronder staan de verschillen tussen de verschillende keramische tuintegels op een rij:

Conclusie: de beste tegel is…

De beste keramische tegel hangt af van wat jij het belangrijkste vindt. Vind je de prijs het allerbelangrijkste, dan hebben wij regelmatig mooie partijen in de aanbieding.

Vind je design het belangrijkste? Dan is bijvoorbeeld een vtwonen keramische buitentegel de allerbeste keus.

Kortom: De beste keuze keramische buitentegel is geheel afhankelijk van wat jij het allerbelangrijkste vindt. Bij Buitenbart heb je de keus uit diverse maten 2 en 3 cm volledig keramische tegels, maar ook keramiek op onderbeton zoals GeoCeramica, Kera Twice en Cerasun. 

Kom je er niet uit of kun je iets niet vinden? Wij kunnen vaak ook andere merken voor je bestellen. Vrijwel 100% kans van slagen dus!