Folderaanbiedingen!
Bekijk onze folderaanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Wildverband

Deze categorie is opgeheven. Neem een kijkje in ons menu (bij tuintegels) om opzoek te gaan naar wildverband tegels.

Er zijn geen producten in deze categorie.

Wildverband sierbestrating gezocht? We hebben verschillende wildverbanden sierbestrating voor in de tuin. Je vindt al onze verschillende wildverband sierbestrating op deze pagina. De wildverbanden zijn bekend geworden door de romantische straatjes en pleinen in zuid – europa. De wildverband stenen werden gemaakt in natuursteen en betonvarianten om ook deze zuidelijke sferen naar je eigen tuin te halen.

Wildverband stenen en wildverband sierbestrating

Wildverband stenen en wildverband sierbestrating worden in een hoop verschillende maatvoeringen aangeboden. Zo zijn er kleine wildverbanden zoals het terrasverband van Excluton, maar ook de grotere wildverbanden zoals het Wildverband 7 van MBI. Er is dus ontzettend veel keuze!

Wildverband aantal stenen

Het aantal tegels per wildverband verschillen erg per fabriek. Sommige wildverbanden worden gemaakt met 3 verschillende formaten, andere wildverband worden gemaakt met 5 verschillende formaten. Houd er rekening mee dat wildverbanden wel het beste door de fabriek samengesteld kunnen worden. Wanneer je zelf een wildverband voor de tuin samenstelt, dien je er rekking mee te houden dat de verschillende formaten niet op hetzelfde moment gemaakt worden. Dit kan zorgen leiden tot kleurverschil of maatverschil tussen de verschillende stenen. Kies dus voor een sierbestrating wildverband dat direct bij de fabriek al gemaakt wordt om problemen te voorkomen!

Wildverband abbeystones

Een populair wildverband is het getrommelde wildverband abbeystones van Excluton. Deze wildverband sierbestrating wordt verouderd in de fabriek. Dit is een niet hetzelfde als trommelen! Bij een getrommeld wildverband worden de stenen in een grote trommel (centrifuge) gelegd, en buitelen de wildverband stenen over elkaar heen. Hierdoor worden de stenen kunstmatig afgerond aan de hoeken. Het abbeystone wildverband wordt op een andere manier verouderd. Tijdens de productie van een straksteen wildverband lopen er tandwielen over de wildverband stenen, hierdoor krijgt de steen een licht verouderd uiterlijk. Minder grof afgerond dan bij trommelen. ZO ontstaat een wildverband van abbeystones.

Wildverband antraciet getrommeld

Eén van de meest populaire kleuren is het wildverband antraciet getrommeld. Dit wildverband heeft een neutrale kleur, waardoor accessoires in de tuin er altijd uitspringen. Het wildverband antraciet getrommeld is dus een tijdloze terrassteen. Een ander voorbeeld van een wildverband antraciet getrommeld, is dat antraciet wildverbanden door de trommelbewerking een minder egale kleur hebben. Hierdoor vallen krassen en vlekken op een wildverband antraciet getrommeld veel minder op. Altijd een verstandige keuze dus!

Wildverband antraciet en wildverband grijs

Wildverband zwart, antraciet en grijs worden veel verkocht omdat dit makkelijke kleuren zijn om een tuin tijdloos mee aan te leggen. Hierdoor weet je zeker dat je jaren plezier van je wildverband terrassteen hebt. Wildverband straksteen antraciet, maar ook wildverband getrommeld antraciet zijn zeer populair. Daarnaast zijn de kleuren wildverband grijs, wildverband antraciet en wildverband grijs zwart ook mooie tijdloze alternatieven. Ben je opzoek naar mee kleur in je wildverband, dan zou je kunnen kijken naar de kleuren wildverband zomerbont en wildverband roodzwart.

Wildverband bestrating leggen

Wildverband bestrating leggen of wildverband tegels leggen is niet erg moeilijk. Vaak denken mensen dat je een bepaald wildverband patroon hebt waarvan je niet kunt afwijken, maar dat is niet waar. Er is één stelregels bij het leggen van wildverband bestrating. Je moet zorgen dat je de verticale en horizontale voeglijn minimaal 1x doorbreekt over de hele breedte en lengte van het terras. Op deze manier kun je diverse maten bij het werk zetten, en kun je makkelijk doorwerken.

De meeste fabrieken geven bij het leveren van wildverband bestrating ook een wildverband bestrating legvoorbeeld. Houd er echter rekening mee dat dit een hulpmiddel is, maar dat dit niet leidend is! De maten die een fabriek aanhoud van het te bestraten oppervlak, zijn zelden precies overeenkomend met het e bestraten oppervlak uit het legvoorbeeld van de fabriek. Onthoud dus de bovenstaande stelregel tijden het tegels in wildverband leggen.

Wildverband legpatroon

Er is GEEN STANDAARD LEGPATROON voor wildverband sierbestrating. Vaak wordt er gevraagd naar:

 • Wildverband voorbeeld 20x20 20x40 40x40 40x60
 • Wildverband nieuwe uitvoering
 • Wildverband patroon 40x30 30x20 20x20
 • Wildverband patroon 60x60 60x30 30x30
 • Wildverband legpatroon 3 formaten
 • Wildverband 4 formaten
 • Excluton wildverband legpatroon
 • Abbeystones wildverband legpatroon

 • De meeste fabrieken hebben wel een voorbeeld van een klein stukje straatwerk aangelegd in wildverband. Dit kunnen we vaak voor je opzoeken en naar je toesturen. We helpen je graag! Dit kun je bij ons aanvragen via livechat, mail, of bel naar 038 – 333 33 79. We helpen je graag met een wildverband legpatroon.

  Wildverband terrastegels

  Wildverband terrastegels nodig? Onze wildverband terrastegels in heel veel varianten beschikbaar. Je kunt wildverband terrastegels bekijken via deze webpagina, of kom langs in één van onze showtuinen.