Folderaanbiedingen!
Bekijk onze folderaanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Oprit stenen

Promoklinker Imola Grijs 20x10x6cm

Promoklinker Imola Grijs koop je bij Buitenbart De beste kwaliteit klinkers , vind je bij Buitenba.....

16,00
Promoklinker Monza 20x10x6cm

Promoklinker Monza Antraciet koop je bij Buitenbart De beste kwaliteit klinkers , vind je bij Buit.....

16,00
Straksteen 20x30x6 Antraciet

Straksteen Antraciet 20x30x6De Straksteen 20x30x6 Antraciet is een door en door gekleurde betonsteen.....

16,50
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 635

Oprit stenen

Je bent opzoek naar tegels voor je oprit. Nu is de vraag waar ga je beginnen met zoeken. Je vraag je af of iedere tegel wel geschikt is voor de oprit. En of je een speciale ondergrond nodig hebt bij het verwerken van deze geschikte tegels voor de oprit.

Bij het aanleggen van de oprit is het belangrijk dat de grond goed geëgaliseerd wordt. Dit kan het beste gedaan worden door een laag van circa 10 centimeter zand over de grond te verdelen. Dit zand dient vervolgens goed afgetrild te worden. Dit om verzakkingen in de oprit te voorkomen. Vervolgens kan er gemakkelijk bestraat worden over dit geëgaliseerd zandbed. Geschikt zand om te egaliseren vind je hier!

Voor een oprittegel adviseren wij vaak een tegel met facet. Dit zodat de hoeken en randen van de tegels niet zullen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat als je een tegel op je oprit wil, deze minimaal 6 centimeter dik is. Dit vanwege het feit dat deze tegels sterk genoeg zijn om een auto op te zetten. Het zou namelijk zonde zijn als je een te dunne oprit tegel neemt en vervolgens je tegels breken.

Klinkers

De meest traditionele steen voor de oprit is de klinker. Deze steen wordt het meest gebruikt vanwege zijn robuuste bouw en stevigheid. De klinker wordt ook wel de meest brede steen voor op de oprit genoemd. Alles groter dan dit formaat wordt vaak een tegel genoemd in de volksmond. Hierdoor kunnen deze stenen erg veel gewicht dragen. Het gewicht dat deze klinker kan dragen is afhankelijk van de dikte. Met een dikte van 6 centimeter is deze al geschikt voor het dragen van een auto. Koop je een klinker met een dikte van 8 centimeter, dan is deze zelfs schikt voor het nog zwaardere werk.

Waalformaat

Een opritsteen in het formaat waalformaat heeft een afmeting van 20x5. Dit wil zeggen dat de steen 20 centimeter lang is en 5 centimeter breed. Deze stenen zie je vaak in de wat oude winkelstraten. Dit komt vanwege de kleurvastheid van de stenen en de duurzaamheid ervan. Een gebakken waalformaat gaat jaren mee.

Dikformaat

Een dikformaat is, zoals de naam eigenlijk al zegt, iets dikker dan een waalformaat. Deze stenen hebben een lengte van 21 centimeter en een breedte van 7 centimeter. Deze stenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en diktes. Over het algemeen zijn dikformaat en waalformaat stenen wat prijziger dan klinkers. Dit komt vanwege het feit dat deze stenen gebakken zijn. Hierdoor zijn deze stenen erg duurzaam en blijven ze er over tientallen jaren nog steeds hetzelfde uitzien.

Trommelstenen

Deze stenen zijn getrommeld. Dit wil zeggen dat de stenen na productie in een soort van grote trommel worden geplaatst. Hierdoor verdwijnen de scherpe kanten van de stenen. Dit geeft een unieke uitstraling.

Oprittegels

Oprittegels zijn tegels welke groter van formaat zijn. Hierdoor lijkt het op een normaal terras, maar dan sterk genoeg om met je auto op te parkeren.