Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer snel van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Dikformaat

Bekijk hier onze uitgebreide collectie dikformaat stenen. Hier vind je zowel getrommelde als ongetrommelde dikformaatjes.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 123

Dikformaat kopen

Dikformaat de straatsteen met een afmeting van 20x6,5cm of 21x7cm. De afmetingen zijn per fabrikant iets afwijkend. Dit vanwege het feit dat je een trommelsteen hebt in dikformaat of een strak afgewerkte dikformaat. Veel mensen vragen zich af hoeveel dikformaten er in een vierkante meter gaan. Dit is uiteraard afhankelijk van welk formaat dikformaat je precies hebt. Maar je kunt er grofweg vanuit gaan dat er 70 dikformaat klinkers in een m2 gaan. Hierbij maakt het niet uit of de steen gebakken is of van een ander materiaal.

Dikformaat klinkers

Dikformaat klinkers zijn leverbaar in verschillende diktes. De meest voor de hand liggende dikte is 6, 7 of zelfs 8 centimeter dik. Dit vanwege het feit dat deze diktes sterk genoeg zijn voor het dragen van normale tot zware voertuigen. Door deze afmetingen zijn deze stenen ook gemakkelijk te leggen en hebben ze hun eigen unieke uitstraling. Veel mensen noemen dit ook wel de slanke versie van de klinker.

Gebakken klinkers dikformaat

Gebakken klinkers in dikformaat zijn heel erg in trek. Dit omdat deze stenen erg duurzaam zijn en daarnaast jaren lang mooi blijven. Dit in tegenstelling tot betonproducten. Hier loopt de kleur namelijk altijd van terug. Bij gebakken producten is dat niet het geval en zal de bestrating er ook over enkele tientallen jaren nog steeds even mooi uit zien.

Dikformaat van gebakken materiaal zijn echter wel wat duurder dan betonproducten. Dit komt omdat de productie hiervan heel anders gaat en de grondstoffen anders zijn.