Profiteer hier van hoge kortingen op sierbestrating!

Decortegels

Met decortegels zorg je voor de meest unieke creaties, waarmee je de mooiste tuin maakt. Wat je idee ook is, bij Buitenbart ben je aan het juiste adres. Bij ons kan je terecht voor decortegels in verschillende maten en diktes. Hierbij heb je keuze uit de mooiste kleuren en motieven. Al onze decortegels vind je op deze pagina.

Keramische Tuintegel Decor Grey 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Decor Grey 60x60x3cm De Keramische tegel Decor Grey in de maat 60x60x3cm is .....

22,50
GeoProArte Flowers Dark Flower 60x60x4cm

GeoProArte Flowers Dark Flower 60x60x4cm De GeoProArte Flowers Dak Flower 60x60x4cm is een decoratie.....

53,84
GeoProArte Flowers Light Flower 60x60x4cm

GeoProArte Flowers Light Flower 60x60x4cm Geef je tuin een speelse en stijlvolle uitstraling met de .....

53,84
GeoProArte Flowers White Flower 60x60x4cm

GeoProArte Flowers White Flower 60x60x4cm De GeoProArte Flowers White Flower 60x60x4cm is een decora.....

53,84
Cerasun Concrete Decor Ash 60x60x4cm

Cerasun Concrete Decor Ash 60x60x4cm De Cerasun Concrete Decor Ash 60x60x4cm tuintegel is een betonl.....

76,82
Cerasun Concrete Decor Graphite 60x60x4cm

Cerasun Concrete Decor Graphite 60x60x4cm Geef je tuin een unieke uitstraling met de Cerasun Concret.....

76,82
Cerasun Concrete Decor Taupe 60x60x4cm

Cerasun Concrete Decor Taupe 60x60x4cm De Cerasun Concrete Decor Taupe is een betontegel met motief .....

76,82
GeoCeramica Décor Blooming Black base 80x80x4cm

GeoCeramica Décor Blooming Black Base 80x80x4cm De GeoCeramca Décor Blooming Black Base 80x80x4cm he.....

95,50
GeoCeramica Décor Butterfly Antra 60x60x4cm

GeoCeramica Décor Butterfly Antra 60x60x4cm Leg unieke, elegante en toch speelse bestrating aan met .....

80,65
GeoCeramica Décor Butterfly Antra 80x80x4cm

GeoCeramica Décor Butterfly Antra 80x80x4cm Voeg elegante en afwisselende accenten toe aan je bestra.....

95,50
GeoCeramica Décor Etoile Silver base 80x80x4cm

GeoCeramica Décor Etoile Silver Base 80x80x4cm De GeoCeramica Décor Etoile Silver Base 80x80x4cm is .....

95,50
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 16

Materiaal decortegels

Decortegels zijn onder andere te verkrijgen in verschillende materialen. Zo zijn er tegels van beton en tegels van keramiek. Vooral betonnen tuintegels zijn erg populair. Dit komt voornamelijk doordat deze tegels goedkoper zijn dan keramiek. Daarnaast hebben zowel de betonnen als de keramische terrastegels andere kenmerken. Deze hebben wij hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet.

Beton decortegels

De betonnen terrastegels zijn voorzien van een toplaag met een prachtig uniek motief. Deze laag wordt digitaal op de betonnen tegels geprint. De toplaag zorgt er met protection plus 90 voor dat de tegels extreem duurzaam zijn. Maar er zit ook een nadeel aan verbonden, namelijk de krasgevoeligheid. Schuif je bijvoorbeeld regelmatig terrasstoelen over de tegels, dan zal je dit duidelijk terug zien. Het beton heeft wel een voordeel. De open structuur van het materiaal neemt namelijk vocht op. Dit zorgt ervoor dat de tuintegels minder lang nat blijven na een regenbui. Ook is het hierdoor niet nodig om de tegel met voeg te leggen.

Decortegels tuin keramiek

Deze tegels zijn volledig van keramiek gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs, maar heeft ook een aantal voordelen ten opzichte van betonnen tegels. Zo blijven keramische tegels langer mooi, omdat deze langer op kleur blijven. Dit komt doordat het materiaal een grotere dichtheid heeft. Deze dichtheid zorgt ervoor dat de decortegels eenvoudig schoongemaakt worden, want vuil wordt niet door het materiaal opgenomen. Daarnaast zorgt de hardheid van keramiek voor een krasbestendig oppervlak. Het maakt niet uit hoe vaak je met meubilair over de tegels schuift, het zal niet voor krassen zorgen. Het nadeel van keramiek is dat vocht niet wordt opgenomen. Hierdoor zullen de tegels langer nat blijven na een regenbui. Om dit op te lossen worden de tegels standaard met voeg gelegd. Om dezelfde reden wordt de bestrating van keramische tegels afwaterend gelegd. Dit wil zeggen: met een hoogteverschil van 2 cm per strekkende meter, uiteraard aflopend naar een zijde.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Decortegels zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de meest gangbare maatvoering van 60x60cm. Deze is perfect voor zowel grotere als kleinere oppervlaktes. Heb je liever een grotere maatvoering, dan kan je ook hiervoor bij Buitenbart terecht. De grootte van de tegels loopt namelijk op tot 100x100cm. Ook zit er een verschil in tegeldikte. Zo zijn er decortegels van 3cm en 4cm dik. Deze dikte zorgt ervoor dat de tegels perfect zijn voor de tuin om bijvoorbeeld een mooi terras aan te leggen. Wil je een mooie nieuwe oprit? Dan zijn decortegels niet geschikt, omdat deze niet bestand zijn tegen de belasting van een voertuig. Maar voor de oprit kan je ook bij Buitenbart terecht. Hiervoor hebben wij namelijk oprit tegels. Deze hebben een dikte van minimaal 6 cm en zijn daardoor bestand tegen een hogere druk.

Designtegels met unieke motieven

Ga je voor designtegels dan ga je ook voor de meest unieke bestrating. De tegels zijn namelijk voorzien van prachtige patronen. Zo heb je keuze uit verschillende sterren motieven of tuintegels met bloemen patroon. Kies een tegel met bloemenmotief dat over het hele oppervlak verspreid is. Of ga voor een tegel die is voorzien van meerdere bloemen. Vind je het moeilijk om te kiezen tussen bloemen of sterren? Dan hebben wij bij Buitenbart de perfecte oplossing. Wij hebben namelijk ook verschillende tegels met decor motief. Dat wil zeggen, een prachtige mix van sterren en bloemen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Keramische tuintegel Decor Grey.

Decortegels in de mooiste kleuren

Ook de kleuren dragen bij aan het bijzondere uiterlijk van tuintegels met motief. Zo zijn de tegels verkrijgbaar in de kleuren taupe, grijs en zwart. Het mooie is dat het motief van elke tegel een andere kleur heeft dan de grondkleur. Hierdoor krijg je een prachtig effect, waarbij de achtergrondkleur in contrast staat tegenover het patroon. Denk bijvoorbeeld aan een donkere tegel met licht bloemenmotief, zoals de GeoProArte Flowers Light Flower. Of ga voor een lichte tegel met een donkere ster, zoals de GeoCeramica Décor Etoile Silver Base. Beide tegels zijn ook in contrast met elkaar verkrijgbaar, waarbij de kleurencombinatie net is omgedraaid. Kortom: wat je idee ook is, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Decortegels leggen

Tuintegels leggen met motief verloopt per materiaal net even anders. Of je nou tegels van beton of keramiek hebt, de voeg maakt het verschil. Beide kunnen op een normaal zandbed worden gelegd. Je hebt dus geen aparte ondergrond nodig. Heb je betonnen terrastegels, dan kunnen deze zonder voeg worden gelegd. Zijn de tegels van keramiek, dan zijn voegen van minimaal 3 mm nodig. Dit omdat keramiek uitzet bij hogere temperaturen en krimpt bij lagere temperaturen. Een handig hulpmiddel voor het voegen zijn voegkruizen. Deze helpen jou de tegels strak langs elkaar te leggen terwijl de voegen overal minimaal 3 mm breed zijn.

Terrastegels met motief schoonmaken

Je wilt natuurlijk dat je bestrating zo lang mogelijk mooi blijft. Maar het lukt niet altijd om te voorkomen dat de tegels vies worden. Zo kunnen er altijd vlekken ontstaan door bijvoorbeeld eten of drinken te morsen. Wat voor vlek het ook is, je kunt dit eenvoudig verwijderen. Wel raden wij je aan om dit direct te doen. Zo weet je zeker dat de tegel niet wordt aangetast. Het schoonmaken verloopt eenvoudig door de tegels te besproeien, waarna je het water met een trekker verwijdert. Je hebt dus helemaal geen schoonmaakmiddelen of azijn nodig. Heb je vet gemorst? Dan kan je een simpele vetverwijderaar gebruiken.