Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer snel van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Trommelstenen

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 160

Trommelstenen

Trommelstenen bestaan al jaren. Deze stenen zorgen voor een unieke uitstraling in jouw tuin. Niet alleen door de verschillende kleuren tinten welke er leverbaar zijn, maar ook door de afwerking van de stenen. De stenen zijn namelijk niet helemaal “scherp”. Dit wil zeggen dat alle scherpe kanten van de stenen verwijderd worden. Hierdoor zijn deze getrommelde stenen minder wat zachter aan de voeten. Daarnaast zijn trommelstenen altijd uniek. Er is geen enkele steen in de wereld precies hetzelfde. Dit maakt een trommelsteen erg uniek.

Wat zijn trommelstenen

Trommelstenen worden ook wel getrommelde stenen genoemd. Dit verklapt ook direct waarom deze stenen zo genoemd worden. Deze stenen, verkrijgbaar in verschillende maten, onderscheiden zich van andere tuinstenen vanwege de afgeronde hoeken en kanten. Hierdoor krijgt de steen een verouderd uiterlijk. Hoe worden trommelstenen gemaakt Trommelstenen worden altijd eerst als normale steen geproduceerd. Na productie van deze siersteen dient deze goed uit te harden. Na het uithardingsproces worden de stenen in een grote trommel geplaatst. Door het draaien van de trommel verdwijnen de scherpe hoeken en kanten van de steen. Er worden dus eigenlijk beschadigingen aan de steen toegebracht. Het mooie van dit principe is dat je een unieke trommelsteen krijgt.

Trommelstenen als sierbestrating

Trommelstenen kunnen gemakkelijk gebruikt worden als sierbestrating. De verwerking van deze sierstenen is precies hetzelfde als je bij niet getrommelde stenen zou doen. Het enige verschil is dat de stenen vaak iets ronder in de hoeken zijn. Hierdoor ontstaan soms wat dikkere voegen dan bij andere soorten bestrating.

Trommelstenen op de oprit

Trommelstenen kunnen goed gebruikt worden voor de oprit. Wel is het belangrijk om te kijken naar de dikte van de steen. Niet iedere steen is namelijk geschikt voor de oprit. Een getrommelde steen dient tenminste 6 cm dik te zijn om geschikt te zijn voor de oprit. Is de steen minder dik? Dan bestaat de kans dat deze breekt onder de hoge druk van de auto. Uiteraard wil je dat voorkomen. Daarnaast dient er bij gebruik op de oprit extra goed gelet te worden op de ondergrond. Is deze namelijk niet goed, dan bestaat de kans dat er spoorvorming ontstaat. Dit wil je uiteraard ten alle tijden voorkomen. Het beste kan je daarom een minimaal zandbed van 30cm gebruiken.

Cobblestones

Cobblestones komen in veel vormen en maten voor. Wel hebben deze stenen vaak een vierkante verhouding. Dit vanwege het feit dat deze het makkelijks te trommelen zijn. Cobblestone is eigenlijk een andere benaming van een trommelsteen.