Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Klinkers

Groot assortiment betonklinkers vind je bij Buitenbart. Of je nu opzoek bent naar een traditionele klinker of een speciale klinker bij ons vind je altijd wel een geschikt exemplaar. 


Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 372

Klinkers kopen

Klinkers koop je uiteraard bij de grootste sierbestratingsspecialist van Nederland. Wij beschikken over een zeer ruime voorraad, snelle levering en erg gunstige prijzen.

Wat zijn klinkers?

Een klinker is de meest gebruikte opritsteen van Nederland. In de volksmond wordt een klinker ook wel een straatsteen genoemd. Dit vanwege het feit dat deze steen in vrijwel iedere straat in Nederland te vinden is. De reden hiervoor is dat dit type straatsteen extreem slijtvast is, sterk is en in veel gevallen jaren mee zal gaan. In de meeste gevallen worden de klinkers die wij verkopen als tuintegel gebruikt.

Wat voor benamingen zijn er voor een klinker?

De klinker (steen) heeft veel soorten benamingen. De meest gebuikte namen zullen wij hier toelichten. In veel gevallen wordt er gesproken over een betonklinker. Dit om spraak verwarring met de klinker in de Nederlandse grammatica te voorkomen. Enkele afkortingen zijn BSS en BKK. BSS staat voor beton straatsteen. BKK staat voor betonklinker. Betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De meest gangbare diktes zijn 6 centimeter, 7 centimeter en 8 centimeter dikte.

Wat is het formaat van een klinker?

Klinkers kunnen een verschillende afmetingen hebben. Voor enkele specifieke afmetingen zijn er benamingen ontwikkeld. De meest voorkomende namen met bijbehorende afmetingen zijn:

  • Waalformaat. De afmeting van een waalformaat steen is 20x5 cm.
  • Dikformaat. De afmeting van een dikformaat steen is 21x7 cm.
  • Keiformaat. De afmeting van een keiformaat steen is 20x10 cm.

Hoe leg je klinkers?

Klinkers kunnen in verschillende verbanden gelegd worden. In veel gevallen zorgt het verband voor extra stevigheid, echter is een veel gevallen bij de mensen in de tuin vaak minder belangrijk. Hier wordt de keuze vaak meer gebaseerd op persoonlijke smaak. Enkele voorbeelden zijn: Het halfsteensverband. In dit geval liggen de betonklinkers allemaal in dezelfde richting, maar begint de tweede rij een halve steen later. Hierdoor liggen de naden halverwege de steen. Elleboogverband. Hierbij de liggen de stenen als het waren als ellenbogen in elkaar en haaks op de richting. Blokverband. Bij deze variant worden er als het ware blokken gecreëerd in de bestaande bestrating. Dit gebeurd vaak in setjes van 2 stenen.

Betonklinkers voor de oprit

Bent u van plan om uw auto op de oprit te zetten? In dit geval is een klinker ideaal. Het is hierbij altijd wel erg belangrijk dat de klinker een bepaalde dikte heeft. Dan adviseren wij altijd een betonklinker te nemen met een minimale dikte van 6 centimeter. Heeft u zwaarder materiaal? Dan adviseren wij een dikte van tenminste 7 of 8 centimeter. Dit om breuk aan de stenen te voorkomen. Belangrijk bij het gebruik van klinkers op de oprit is dat de ondergrond goed is. Gebruik hiervoor altijd een voldoende hoog zandbed. Dit zandbed dient goed afgetrild te worden. Dit om toekomstige verzakking op de oprit te voorkomen.

Betonklinkers met facet

Bij Buitenbart beschikken wij over een grote collectie betonklinkers met facet. Dit wil zeggen dat de randen van de tegels iets scheef aflopen. Het voordeel hiervan is dat deze stenen gemakkelijker in elkaar overlopen en oneffenheden minder snel zichtbaar zijn. Een legverschil van 2 millimeter is bijvoorbeeld niet zichtbaar bij een klinker met facet, maar is zeker wel zichtbaar bij een strakke steen. Dit omdat de randen direct tegen elkaar aan liggen.

Betonklinkers getrommeld

Getrommelde stenen zijn stenen die kunstmatig zijn verouderd. Dit wordt gedaan door middel van een grote trommel. Door de draaiende werking en het tegen elkaar aanslaan van de stenen krijgen ze een iets ronder/minder scherpe uitstraling. Het mooie van deze tegel is dat beschadigingen tijdens gebruik nauwelijks zichtbaar zijn. Dit vanwege de afgeronde kanten en de vaak wisselende stenen. Bij een getrommelde klinker is geen enkele steen hetzelfde! Dit in tegenstelling tot een klinker met of zonder facet.

Levering

Al onze producten kunnen aan huis geleverd worden. Dit tegen ons vaste lagen tarief. Meer weten over de bezorging? Lees hier over verzending en bezorging.